Indiskt löshår

Indiskt Remy, Virgin Remy, Remy eller Non-Remy?

Kärt barn har många namn. Nej, så är det faktiskt inte, utan alla namnen står för olika saker.

Indiskt löshår, indian remy, som sagt remy, det står kort och gott för att håret har rot och topp åt skilda håll, det säger ingenting om kvaliteten på håret. Visst kan man köpa indiskt hår billigt, men du är tillbaka till ruta 1, många inköp. En bra kvalitet är noga utvald och kan komma från 1-40 donatorer, det beror lite på vilken kvalitet och viktigast av allt, vilken längd. Köper du detta för under 1000kr som toppkvalitet, då är du till 99% blåst.

Förr när jag fick kvaliteter som jag inte kunde stå för, från olika leverantörer så sålde jag ut dem på Tradera, men jag var väldigt noga och beskrev produkten genomgående. Trots detta så klagade en kund. Hon köpte 100 slingor för 220kr, låt säg så här, jag var den stora förloraren. I dag läggs som rea i butiken.

100% Indian Remy löshår

100% indian remy löshår noga utvalt är ett de bästa alternativen, prismässigt. Det finns naturligtvis också i olika klasser, remy single drawn, remy double drawn & non remy.

Indian Remy påminner i strukturen om det europeiska som har en oval form på håret.
Jag har själv använt både indiskt och europeiskt remy hår i många år & jag tycker faktiskt inte att det är så stor skillnad om man får tag i ett bra remy single drawn eller ett remy double drawn. Skillnaden med ljusa färger är det indiska blir lite mer frissigt.

Det finns naturligtvis också i olika klasser, remy single drawn, remy double drawn & non remy.
 
Indiska kvinnor donerar håret till sitt tempel som ett tecken på något nytt, t ex bröllop, tacksamhet för en speciell gåva, sorg eller en önskan om något. Deras offergåva är håret som klipps/rakas av & binds upp i en hästsvans. På detta sätt så kommer alla rötter och toppar på rätt håll. 

Varför är indiskt löshår så bra?

Hur ofta går en indisk kvinna till ”frissan” och önskar slingor… Ganska sällan, så oftast är håret friskt och har sin naturliga glans. Håret kan vara allt från rakt och naturligt lockigt. Vi har konstaterat att indiska kvinnor inte går så ofta till ”frissan” men för att passa oss så har håret ofta blekts/färgats både blont och rött, men det blir inte mer skada på det indiska håret än vårt eget. Ytskiktet är intakt, du kan färga och styla som du vill. Lyxhåret nr 1 virgin remy är inte behandlat på något vis och alla vet att det finns väldigt få blonda och rödhåriga indiska kvinnor, så alla kan inte använda det utan först få det färgat. Tilläggas ska också att det här börjar och ändra på sig, det går visst till frissan och fixar och stylar och därav börjar det bli ont om bra hår.

Det drabbar speciellt dig som vill ha blonda färger, de bleks så snabbt och ofta i starka medel, så håret tar stryk, fjällskiktet blir förstört och för att detta inte sk synas så dränks det i silikon. Det har hänt även mig och jag kan inte göra mer än sätta det på rea.

Hittar jag inget bättre inom snar framtid så blir det endast europeiskt och ryskt blont hår i vår butik. Det blir dyrare, men i gengäld det hållerså mycket längre. Själv har jag haft ett och samma europeiska i över 1 år, men nu blev det för kort, ska donera det till väninnan som har 4cm kort/långt hår

Det finns en liten del av Indiens befolkning som har blont hår, men skulle du finna det till under 4000 kr, vet egentligen inte om det räcker mer det, men dra öronen åt dig, då är det garanterat färgat och inte virgin remy.

Remy Single Drawn

Hår som ligger på samma håll, dvs från rot till topp. Detta är ett mycket fint hår med hög kvalitet, speciellt om det kommer från yngre donatorer. Single drawn menas att det kommer från ett och samma huvud, fast detta är i praktiken nästan omöjligt till en samma hårförlängning. Håret både rakas och klipps av, sedan snyggas till med klippning i topparna och små hår tas bort. Det är tjockare upptill och smalnar av vid topparna. Jag kallar det prinsessan.

Remy Double Drawn,  Drottningen

Hår som ligger på samma håll, dvs från rot till topp. Detta är ett lyxigt fint löshår med mycket hög kvalitet ligger helt klar i topppskiktet av låshår. Här plockas alla hår bort som inte mäter utsatt mått. Håret klipps och snyggas till både upptill & i topparna, allt för att få fram den bästa kvaliteten.

Är håret 55cm, så ska alla stråna ligga inom 50-55cm. håret blir i princip jämntjockt. Det är en riktig toppkvalitet. "Drottningen".

B Är håret 55cm och där finns hår som är  kortare än 5o cm så blir det något sämre.. "Prinsessan".

Summan av kardemumman är ändå att det handlar om leverantören, att denne plockar godbitarna.

- Asiatiskt/Kinesiskt hår

- Europeiskt hår och europeisk kvalité (OBS Inte samma sak!)

/av Pernilla Jepson

Frisörguiden - hitta frisörer

Fråga hår experten Mirre