Hårförlängning med clip-ons

Hade en tid funderat på att göra en hårförlängning eftersom jag gärna skulle vilja ha längre hår. Men efter att ha rådfrågat min frisör, kom hon fram till att mitt hår inte var helt lämpligt för att sätta dit permanenta hårförlängningar. Så när jag kom över en uppsättning förlängning med clip-ons, i en färg som inte passar i mitt hår men i min kompis Anna, tänkte jag att jag måste testa på henne.

Att göra en förlängning helt plötsligt, förändrar ens utseende överraskande mycket. Därför tyckte Anna att det var bra att jag hade skaffat sådana hårförlängningar som man kan ta av och på när man vill. Håret är av indiskt ursprung och är väldigt likt våra tunna, skandinaviska hår. Färgen stämde exakt med min kompis hår.

Hur gör man?
Jag tog en klämma och satte upp allt utom den nedre kanten i nacken. I mitten satte jag sedan en klämma och sedan de två andra, av den 15 cm långa hårtesten, bakom öronen. Sedan släppte jag ner lite hår så att det la sig över klämmorna också satte jag i en hårtest till. Sedan tog jag de mindre bitarna hår och satte på sidorna. Så här gjorde jag med alla med alla sju hårtestarna och sedan täckte jag över med det egna håret så att det inte skulle synas var fästen var.

Var det svårt?
Jag tyckte det var lite komplicerat, men inte omöjligt, att sätta i en hårförlängning. Det tog ca 30- 40 minuter (har aldrig provat förut) och sedan lite tid för att justera så att det inte syntes något av fästena. Det blir snyggast om man kommer så nära hårbotten som möjligt med fästena men detta kunde Anna uppleva som lite smärtsamt. Man får räkna med att det behövs lite övning för att kunna sätta i hårförlängningarna så det blir riktigt snyggt och hållbart. Vill man vara fin så får man lida pin!

Resultatet - positiv uppmärksamhet
Resultatet blev väldigt annorlunda om man jämför med frisyren och stilen Anna brukar ha, men vi kom fram till att det var en bra ny look.
Anna hade hårförlängningarna på sig en helt vanlig tisdag på skolan, så hon fick en del reaktioner. Folk blev intresserade av hur hon hade fått så långt hår och berömde både henne och håret. Det blev mestadels positiv uppmärksamhet, men hon kände sig dock lite ovan med så långt hår.

Det som är bra med att det just är riktigt hår är att man kan styla det i stort sätt hur man vill. Jag tror helheten av ”den nya” frisyren skulle ha blivit ännu bättre om man lockat håret lite med en locktång och satt lite volym på det. Vi testade det och det såg mer naturligt ut än helt raka hårförlängningar.

Kostnaden för ett längre hår är mycket varierande som vi nämnt i tidigare artiklar på Frisörguiden. Att gå till en frisör och få lika långa hårförlängningar ditsatta kostar upp emot 5000 kr och det är bara man själv som kan svara på om det är värt det. Jag personligen måste säga att jag föredrar hårförlängningar med Clip-ons som vi nu provat. De har fördelar som jag uppskattar; de går att ta av och på, är billigare och skapar lätt en stor varietet för din stil och ditt hår.

Vi vill tacka www.hairextensions.se som försåg oss med clip-on varianten.

Ida Bengtsson
2006-04-06

Anna är ett påhittat namn.

Frisörguiden - hitta frisörer

Fråga hår experten Mirre