Europeiskt Hår, Virgin/Raw

Europeiskt Hår

Det absolut bästa håret, men också det dyraste samt att det är mycket svårt att få tag på då håret finns i begränsat utbud, många på Internet både stora och små utger sig för att ha det, men... smakar det så kostar det, hårförlängning går på ca 4500kr och uppåt.

Virgin/Raw, vilket hår får kallas det?

Virgin/Raw är det europeiska håret, som aldrig har varit kemiskt behandlat & finns i begränsade färger. Naturliga bruna färger och mörka blonda är det vanligaste. Det mörka håret är ofta från Spanien och Italien. Det ljusa håret kommer ofta från Ryssland eller Polen & finns i olika kvaliteter A-D.

A är ifrån yngre kvinnor, detta håret har inte hunnit utsättas för några större kemiska behandlingar.
B är grått hår.
C och D är inte virgin remy.
C är hår som blivit färgat.
D är ifrån äldre kvinnor, håret är i grå nyanser, färgade & blekta. Det här håret har hunnit med en del kan vara lite strävare på grund av ålder och miljö.

Så här beskriver en rysk leverantör skillnaderna på hår:

Skillnaden är hårets ursprung. Ryska (slaviska) hår är mycket mjukare än kaukasiska hår, har fler färger och kostar mer. Det är mycket bra att använda i exklusiva peruker hair extensions för europeer. Kaukasiska hår samlas i områdena Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien och Södra regioner i Ryssland. Kvaliteten på detta håret är nästan som det ryska håret. De viktigaste skillnaden är att den naturliga färgen. Raw kaukasiskt hår som till största delen är mörkbruna och svarta och måste färgas.

Eftersom jag gett er en prisbild på alla andra hårtyper så ska ni även få en på detta, under 3500kr tror jag inte ni får tag i detta hår.

Det är skillnader i pris på olika hår och de ska det vara också, vissa hår finns i ”överflöd” andra som de europeiska och ryska finns det inte så stort utbud av. Svindyrt, jag kan höra kommentarerna, men i gengäld så har du ett hår du kan ha länge i upptill 3 år. Det är lite beroende på hur mycket man klipper det. En ny infästning kostar också en centimeter..

Frisören kastar ändå håret på golvet!

Nej, inte om säger ifrån att du vill ha samma hår igen. Nu är det inte alla frisörer som orkar sätta om gammalt, det tar mer tid, så det skulle egentligen kosta mer.

Men ring runt och fråga, det är dina pengar och det är du som bära på det. Och framför allt ta referenser och följ upp, ring och fråga en kund till frisören.

Det europeiska håret kräver inte mer än andra hårförlängningar, har själv haft det till och från sedan 2004.

Europeisk Kvalitet, Äkta europeisk kvalitet

Här kan vi verkligen tala om kärt barn med många namn. Till exempel nästan alla hår man kan köpa från USA, har just detta namn european quality, och är man då inte så påläst, så är det lätt att tro, ett äkta europeiskt hår för en spottstyver! Nej, äkta indiskt eller i värsta fall asiatiskt som är omgjort till european quality.

Jag har även sett stämplar hos en del webb-butiker, men efter många timmar på nätet och samtal med bla EU, så har jag inte fått fram något som styrker dessa påståendena. Har ringt till mina egna levernatörer, men de hade inte hört något så töntigt på länge.
Att sälja äkta europeiskt för strax över tusenlappen är i praktiken omöjligt, jo det är klart vill man bedriva välgörenhet så funkar det…men pengarna lär snabbt sina i kassan.

- Indiskt hår

- Asiatiskt/Kinesiskt hår

/av Pernilla Jepson

Frisörguiden - hitta frisörer

Fråga hår experten Mirre